GYŐR PARKJAI: A MALOM-LIGET

Éles
Megjelenés

Végigjárjuk olvasóinkkal Győr parkjait, mert kevés van belőlük, kicsik, és nagyon szeretjük őket. Cikksorozatunk második részében a Malom-ligetbe látogatunk.

 

A Malom-liget úgy bújik meg a régi, de még ma is igényes nádorvárosi tömbházak között, hogy szinte fel sem tűnik, amikor néhány lépéssel átvágunk rajta. Pedig érdemes megállni, pihenni kicsit a padokon. 

 

 

’A park ténylegesen nem nagy alapterületű, de arra azért elég, hogy a gyerekek biztonságos körülmények között tudjanak játszani, szaladgálni kicsit.

 

Az elmúlt években kicserélődtek a padok, a szabadtéri játékok. Szépen karbantartott a fű, a bokrok és fák. Szemét is csak elvétve látható.

 

Talán csak az aszfaltozott, kerítéssel leválasztott, kézilabda/focipálya lóg ki az összképből. Biztosan szükség van ilyen dühöngőkre is, ahol a kamaszok kedvükre sportolhatnak, de a kerítés, az aszfalt elrondítja a parknak ezt a részét.

 

Viszont ez úton is gratulálunk a Rob-Roy whisky bár tulajdonosának, tervezőjének! A park sarkába épített szocreál, eredetileg élelmiszerboltként funkcionáló épületből érdekes, szimpatikus vendéglátóhelyet sikerült kialakítaniuk.

 

Egy kéréssel fordulunk olvasóink felé: Aki ismeri a Nemzetőr utca - Corvin utca térségében épült négyszintes régi tömbházak történetét, írjon nekünk róla.

Különleges részei ezek Nádorvárosnak!

 

F.J.