A ZRÍNYI ÚTI KÓRHÁZ FÁI

Éles
Megjelenés

Győri parksétánkat egy különleges helyszínen folytatjuk.

A régi, Zrinyi Úti Kórház épületei mára szinte teljesen kiürültek. Az egyes osztályok sorban az új kórházba költöztek. Jelenleg már csak a pszihiátria egy része és az ápolási osztály maradt a régi épületek egyikében.

A kórház Győr talán legértékesebb ingatlana. A régi létesítmények egy részét felújították az elmúlt években, a többi eléggé lepusztul. Az eredetileg szép, átgondolt és eleve kórháznak tervezett épületegyüttes belsejében nagy, parkszerű, fás terület volt. Ebbe később több szocreál förmedvény lett beépítve ( konyha, kazán épület, onkológia, gyógyszertár, labor) amelyek felszabdalták az egybefüggő udvart és az egységes látványt is elcsúfították.

 

 

 

 

Mégis, ezek alatt a fák alatt sok beteg pihent, és talán a belőlük áradó erő is hozzájárult a gyógyulásukhoz.

 

 

 

 

Az ingatlan a magyar állam tulajdona. Mivel az épületek nagy része már nincs használatban, az értékesítéséről döntöttek. Győr Önkormányzata határozatot hozott a telek megosztásáról. A pszichiátria így  külön telken lesz, és a többi terület már most értékesíthető.

Győrnek elővásárlási joga van.

‘Kíváncsiak vagyunk,végül kinek a birtokába kerül az ingatlan. Sajnos olyan értesüléseket kaptunk informátorunktól, hogy valójában már megvan a vevő, aki az összes régi épület teljes lebontásában és új lakótömbök építésében gondolkodik.

 

 

 

 

A park és az épületek szerves kiegészítői egymásnak. Bizonyos, hogy a építmények lebontása a park pusztulását is eredményezi. De ez számunkra, győriek számára már nem is lenne meglepetés.


Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat a Facebook-on? Nem? ITT most megteheted. Köszönjük!