ÚTICÉLUNK: A RÓZSÁK TERE

szabadkéz
Megjelenés

Képzeletbeli sétánkat egy olyan parkkal folytatjuk, amit talán csak a környéken lakók ismernek.

 

 

Az idegen, arra járó autósnak, utasnak talán fel sem tűnik, hogy egy park mellett suhan el. A Rózsák tere Győr-Szabadhegyen, a József Attila út mellett húzódik egy háztömbnyi területen. A környékbeli családi házas környezetben nincs olyan fontos szerepe, mint a sűrűn beépített belvárosi, nádorvárosi részeken lévő régebbi és szebb parkoknak.

 

 

‘Fái is kisebbek, láthatóan nem igazán a tudatos tervezés szülötte e zöld sziget. Mintha a régi felhagyott gyümölcsöskertek egy része lett volna megkímélve a beépítéstől.

 

 

De ne legyünk negatívak, nyilván ez a park is fontos része annak a kevés zöld területnek, amelyek Győrt szebbé, élhetőbbé teszik.

 

 

 

Nem állhatjuk meg viszont, hogy ne írjunk pár sort a park észak-keleti sarkánál található Kalapos étteremről. Nem különösebben szép, nem is túl nagy a családi házból kialakított kis vendéglő. De az biztos, hogy a város egyik legjobb konyhája üzemel itt:  nagy választék, méretes adagok, barátságos árak, és professzionális kiszolgálás. Ha szeretne egy jót ebédelni, látogassa meg bátran. Nem fog csalódni.

Frankón.