VEGYÉL KOSZORÚT A HÚSBOLTBAN!

szabadkéz
Megjelenés

Nem új keletű látvány így október utolsó napjaiban, hogy a temetők környékén, de tulajdonképpen mindenhol, árusító sátrakban, földre terített fóliákon portékájukat kínáló koszorúárusok lepik el a várost.  Ugyancsak tapasztalható, hogy a hagyományos virágboltok mellett ilyenkor szinte minden üzlet a megastoroktól kezdve a sarki péküzletig hirtelen rájön, hogy mennyire jó üzlet, ha mindenszenteki koszorúkat árul- írja egy elkeseredett virágboltos  olvasónk.

Szakmabeliként nagyon felháborít mindez. Hiszen az egész évben virágüzletet működtető, szakmailag képzett és adót fizető vállalkozások elől veszik el az alkalmi árusok a forgalmat, a nagyobb bevétel, a nyereség lehetőségét.  A kívülállóknak fontos tudni azt, hogy ezek a boltok az év nagyobb részében minimális hasznot hoznak, gyakran veszteségesek. Néhány alkalom van (jelentősebb névnapok,húsvét, ballagások, mindenszentek, karácsony), amikor ez a veszteség kompenzálható, a vállalkozás összességében nyereséges, önfenntartó.

Furcsa hozzáállása ez az önkormányzatoknak. Egy hivatalosan működő, egész évben adót, esetleg bérleti díjat fizető vállalkozás mellé, köré oda engedik a ki tudja honnan érkező, helyben biztosan nem adózó, legfeljebb 1-2 hétre szóló bérleti díj bevételét fizető árusokat.  

‘És furcsa hozzáállás ez a vállalkozások működését nagyon is szemmel tartó hatóságoktól, hogy teljesen más profilú üzletek számára engedélyezik, elnézik azt, hogy az év egy kis részében teljesen idegen termékeket kezdjenek el árulni.

Vajon mennyire tiltakoznának ezek az üzletek, ha a virágüzletekben italt, pékárut, húst, vegyszereket, háztartási eszközöket árusÍtanának?

A tisztességes, szakmai tudással rendelkező, helyben adót fizető kereskedők nevében kérem a kedves vásárlókat, ne az első útjukba kerülő árustól vegyenek egy silány koszorút szeretteik sírjára!

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat a Facebook-on? Nem? ITT most megteheted. Köszönjük!