SZÖVETSÉG ÚT: VÁLTOZIK A FORGALOM

közlekedés
Megjelenés

A Szövetség úti felújítás befejeződő szakaszához ért, ezért 2016. október 7-én, pénteken 14.00 órától újra megnyitják a forgalom számára a Szövetség utat…

A győri Útkezelő Szervezet kéri az autósokat, hogy ne megszokásból közlekedjenek, mert az új útszakaszon a korábban megszokottakhoz képest eltérő forgalmi rend fogadja a közlekedőket: megváltozott a parkolás rendje, s új gyalogátkelőhely is van.

A Szövetség úti felújítás bejeződött ugyan, de az ehhez az úthoz kapcsolódó Bácsai út új nyomvonalra történő megépítése ebben a hónapban kezdődik. Az új nyomvonalú út kiépítése miatt átépül a Szövetség út – Bácsai út – Báthori utca csomópont, mely miatt jelentős csomóponti korlátozásra, ideiglenes jelzőlámpás irányításra kell számítani néhány héten belül.

A hosszú szakaszt igénylő félpályás zárás során a mellékirányú Báthori utcát le kell zárni a forgalom elől a csomóponti szakaszon, így az Ady Endre utca – Dózsa György rakpart forgalmának kiürítése érdekében a Damjanich utcát továbbra is kétirányú útként tartják fenn, ameddig a Szövetség út – Bácsai út – Báthori út csomópont nem lesz használható teljes értékűen.

A tömegközlekedési járműveket nem tervezik az építési munkaterületen keresztül közlekedtetni, így az autóbuszok továbbra is terelőúton, azaz a Hédervári út – Zemplén út útvonalon közlekednek várhatóan december közepéig. A csomópont korlátozásának pontos időpontjáról az útkezelő szervezet tájékoztatni fogja a lakókat, közlekedőket