Legjobb cikkek

Grid List

A Győri Rendőrkapitányság lopás miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

 

Egy fiatal férfi és egy nő 2016. október 28-án 15 óra 40 perc és 16 óra közötti időben, egy győri bevásárlóközpontban eltulajdonítottak egy padon felejtett pénztárcát, benne a sértett személyes irataival, bankkártyájával és készpénzével együtt-írta a police.hu.

 

A feltételezett elkövetőkről kamerafelvétel áll a hatóság rendelkezésére. A Győri Rendőrkapitányság a lakosság segítséget kéri a tettesek kézre kerítésében.

 

Címlapfotó: police.hu

 
 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebook-on? Nem? ITT most megtehed. Köszönjük!

 

 

Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője ünnepélyes keretek között köszöntötte azt a közel 170 nyugdíjas rendőr és volt határőr kollégát, akik elfogadták meghívását.

 

Nyugállományú rendőrök és határőrök részére szervezett találkozót  a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendezvényt Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány ünnepi beszéddel nyitotta meg, majd emléklappal és ajándékkal köszöntötte a 60 év feletti, kerek évfordulós nyugdíjasokat- írta a police.hu

 

A megemlékezésen megjelent vendégek kellemes hangulatú vacsora közben felelevenítették szakmai múltjukat és a fegyveres testületnél átélt élményeiket.

 

Címlapfotó: police.hu

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebook-on? Nem? ITT most megtehed. Köszönjük!

 

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Polgárőr Szövetség együttműködési megállapodásban rögzítette közös feladatait.

 

Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok megyei rendőrfőkapitány és Csaplár Zoltán, a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke értékelte az eddigi évet, majd együttműködési megállapodást írt alá 2016. december 6-án.
 

 A megállapodás fő célja a törvényességen, önállóságon, valamint egymás kölcsönös elismerésén és tiszteletben tartásán alapuló rendészeti célú együttműködés. A határoztak a közrend és a közbiztonság fenntartása, valamint a bűnüldözés és a bűnmegelőzés érdekében folytatott eddig is eredményes közös munka jövőbeni feltételeinek biztosításáról és továbbfolytatásáról- tudatta a police.hu.

 

Megteremtették a lehetőséget a már meglévő közös feladatellátás további erősítésére és új területeinek kialakítására. Az állampolgárok biztonságérzetének javítása mellet, a bűncselekmények és balesetek megelőzése, valamint az ifjúságvédelem is fontos szerepet kapott az együttműködési megállapodás megkötésében.

 

Címlapfotó: police.hu

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebook-on? Nem? ITT most megteheted. Köszönjük!

 

 

 

2016. október 5-én elkezdődött a Bem tér déli oldali útszakaszának átépítése és felújítása.

A győri Útkezelő Szervezet tájékoztatása szerint a felújítás során új parkolókat is építenek, teljes körűen felújítják az út-és járdaburkolatot, a légkábeles hálózatot földkábelesre cserélik és megújul a közvilágítási hálózat is az úttest körüli szakaszon.

Az útfelújítás során az átmenő forgalmat nem tudják biztosítani, a munkaterületre csak az építési forgalom és a garázzsal, udvari beállóval rendelkező autók hajthatnak be.

A Bem tér déli oldalának lezárása miatt a Galamb utca – Bem tér útvonal helyett a Lahner György út – Bem tér, vagy a Kálvária út – Eszperantó út útvonalat célszerű használni.  A kivitelezés várhatóan december elejéig tart.

gyor.hu / Boldogulj Győrben

 

 

A Szövetség úti felújítás befejeződő szakaszához ért, ezért 2016. október 7-én, pénteken 14.00 órától újra megnyitják a forgalom számára a Szövetség utat…

A győri Útkezelő Szervezet kéri az autósokat, hogy ne megszokásból közlekedjenek, mert az új útszakaszon a korábban megszokottakhoz képest eltérő forgalmi rend fogadja a közlekedőket: megváltozott a parkolás rendje, s új gyalogátkelőhely is van.

A Szövetség úti felújítás bejeződött ugyan, de az ehhez az úthoz kapcsolódó Bácsai út új nyomvonalra történő megépítése ebben a hónapban kezdődik. Az új nyomvonalú út kiépítése miatt átépül a Szövetség út – Bácsai út – Báthori utca csomópont, mely miatt jelentős csomóponti korlátozásra, ideiglenes jelzőlámpás irányításra kell számítani néhány héten belül.

A hosszú szakaszt igénylő félpályás zárás során a mellékirányú Báthori utcát le kell zárni a forgalom elől a csomóponti szakaszon, így az Ady Endre utca – Dózsa György rakpart forgalmának kiürítése érdekében a Damjanich utcát továbbra is kétirányú útként tartják fenn, ameddig a Szövetség út – Bácsai út – Báthori út csomópont nem lesz használható teljes értékűen.

A tömegközlekedési járműveket nem tervezik az építési munkaterületen keresztül közlekedtetni, így az autóbuszok továbbra is terelőúton, azaz a Hédervári út – Zemplén út útvonalon közlekednek várhatóan december közepéig. A csomópont korlátozásának pontos időpontjáról az útkezelő szervezet tájékoztatni fogja a lakókat, közlekedőket

 

 

A Budapest–Komárom–Győr–Hegyeshalom vonalon október 16-áig Kelenföld és Budaörs között pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Néhány vonat csak Kelenföld és Tatabánya között jár. Jónéhány járat munkanapokon, a teljes útvonalon kimarad a menetrendből. Pótlásukra a Budapest–Győr közötti sebesvonatok Kelenföld és Tatabánya között minden állomáson megállnak, ez esetben pótjegy váltása nélkül vehetők igénybe.

 

iho.hu/Boldogulj Győrben

Hirdetés