RÉSZEGEN RABOLTA KI A DIÁKOT EGY 21 ÉVES FÉRFI A GYŐR KÖZELI ISKOLÁBAN

Biztonság
Megjelenés

Pénzért cserébe a 14 éves gyerek visszakapta az elrabolt mobiltelefonját. A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 21 éves férfival szemben, aki egy Győrhöz közeli község általános iskolájának udvarán rablást követett el- számolt be a kisalfold.hu

A vádlott június egyik délutánján ittas állapotban üldögélt az iskola udvarán, mikor meglátta az ugyancsak az udvaron – barátja társaságában – tartózkodó 14 éves sértettet, aki éppen telefonált. A sértettet odahívta magához és obszcén szavak kíséretében felszólította, hogy adja oda a mobiltelefonját, különben „szétveri a pofáját"- olvasható a Győr-Moson-Sopron megyei Főügyészség szerdai közleményében.

A  cselekmény során vádlott a sértettnek azt is megtiltotta, hogy odahívja a barátját, ellenkező esetben „szétveri a pofáját". A mégis odaérkező fiút „húzzál el!" felszólítással elküldte.

Az átadott telefont a vádlott nem volt hajlandó visszaadni, azt meg akarta tartani. Végül a sértett átadta a nála lévő összes pénzt, 1500 forintot, így a készüléket a vádlott visszaadta.

A vádiratban szereplő rablás bűntettének büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

 

címlapfoto: kisalfold.hu