A BEZÁRT AJTÓ A BIZTONSÁG KULCSA!

Biztonság
Megjelenés

A tanév során megnövekedhetnek a vagyon elleni bűncselekmények az iskolákban. A mobiltelefon, a készpénz, a márkás óra, ékszerek mind könnyű zsákmányt jelentenek még az alkalmi tolvajoknak is. Az alábbi tanácsok betartásával elkerülhetők a hasonló helyzetek: 

Az iskolába nagy összegű készpénzt ne tartson magánál a diák, ha mégis szükséges, akkor azt több részletben, más-más helyen tárolja! A pénzt mindig a lehető leggyorsabban fizesse be, ne tárolja magánál! A nagyobb összegről lehetőség szerint a diák ne beszéljen senkinek, mert azzal tippet adhat a tolvajoknak!

 

A táskák, kabátok nem biztonságos értéktárolók, főként ha azok nem zárhatók. A táskákba soha ne tároljon értékeket, különösen ne a külső rekeszekbe, mert azokhoz egy ügyes tolvaj még akkor is észrevétlenül hozzáférhet, ha a diák a hátán viseli azt. Ha nincs más lehetőség, akkor az értékesebb tárgyakat - műszaki cikkek, mobiltelefon, pénztárca - egy belső rekeszbe helyezzék el.

 

Az őrizetlenül hagyott osztályterem ajtaját ajánlatos bezárni, mert különben illetéktelen személyek is bejuthatnak.

 

Az öltözők ajtaját mindig zárják be! Ha lehetőség van rá, alakítsanak ki értékmegőrző fiókot, szekrényt, ahová a tanulók elzárhatják a pénzt, mobiltelefont, értékesebb holmikat a tornaóra előtt.

 

Ha minden körültekintés és óvatosság ellenére lopás történik az iskolában, azonnal értesítsék a 112-es, vagy 107-es hívószámon a rendőrséget!

 

címlapfotó: faktor.hu