A Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága a kedvező meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2017. május 2-án napközben leállította az általános távhőszolgáltatást a város területén. A következő napokban az előrejelzések szerint a napi átlaghőmérséklet meghaladja a +12 Celsius fokot, így nem indokolt a lakások fűtése.

 

A szolgáltató a vonatkozó jogszabályok értelmében május 15-ig a felhasználók rendelkezésére áll, így egyrészt, ha hidegebbre fordulna az idő, bármikor újra felmelegedhetnek a radiátorok, másrészt azokban a lakóépületekben, intézményekben (elsősorban bölcsődékben, óvodákban, idősotthonokban), amelyekben ezt kérik, továbbra is biztosítja a távfűtést.

 

A társasházak esetében az általánostól eltérő fűtést (indítást, leállítást) a lakóközösség közös képviselője írásban kezdeményezheti, és erre akkor kerül sor, ha a hőközpontról vagy a hőközponton belül külön hőmennyiségmérővel mért fűtési hőcserélő blokkról ellátott felhasználók legalább 70 százaléka ezt kéri.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Új néven, de a már megszokott nagy érdeklődésre számítva hirdeti meg a győri önkormányzat a helyi környezetszépítő versenyét családi ház, társasház, erkély és üzletek teraszai kategóriában.

 

Az önkormányzat és a Győr-Szol Zrt. mindent megtesz a város virágosításáért, tisztán tartásáért, tavaly közel százezer palántát ültettünk el, idén ennél is többet. A munkának meg is lett az elismerése, mivel a Virágos Magyarországért országos környezetszépítő versenyen Orbán Viktor miniszterelnöki különdíját nyerte el Győr.

 

Az idei évtől a „Virágos Városunk Győr ” nevet viselő pályázat, továbbra is a környezet és természetvédelmi szemléletformálás egyik eszköze, amely a környezetünk tisztán tartására, a szelektív hulladékgyűjtésre, közvetlen környezetünk széppé varázsolására motiválja a lakosságot.

 

A versenybe magánszemélyek, lakóközösségek és üzletek jelentkezését várják, Családi ház, Társasház / Lakásszövetkezeti lakótömb, Erkély és Üzletek teraszai és/vagy környezete kategóriában. A társasházak, lakásszövetkezeti lakótömbök esetében egy háztömb vagy legalább két lépcsőház lakóinak összefogása szükséges a jelentkezéshez.

 

A versenybe nevezni 2017. április 20-tól május 20-ig lehet, nevezési lap a Városháza portájáról kérhető, kivágható a Győrplusz 2017. április 21-i számából és letölthető innen. A nevezést a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Főosztályára (II. em. 237.) kell eljuttatni, illetve megküldeni: 9021 Győr, Városház tér 1. címre. A borítékon fel kell tüntetni: „ Virágos városunk Győr ” verseny.

 

A szakemberekből álló szemlebizottság a nyári hónapokban helyszíni bejáráson értékeli a pályázók által gondozott területeket. A kategóriák első három helyezettje vásárlási utalványban és oklevélben részesül, valamint a „Virágos Városunk Győr” 2017 tábla kihelyezésére lesz jogosult.

 

A vásárlási utalványok értékét az idén ismét megemelték annak érdekében, hogy a közösségek még többet tudjanak környezetük szépítésére fordítani. Családi ház kategóriában az első 150 ezer, a második 125 ezer, míg a harmadik helyezett 100 ezer forintos utalványt vehet át. A társasházak, illetve Üzletek teraszai és/vagy környezete kategóriákban a nyeremény 300 ezer, 250 ezer és 200 ezer forint, míg az erkélyek esetében az utalványok értéke 75 ezer, 50 ezer és 25 ezer forint. A díjazottak a vásárlási utalványokat kertészeti eszközök, anyagok, növények beszerzésére fordíthatják.

 

forrás és címlapfotó: gyor.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

 

http://hirek.gyor.hu/cikk/viragos_varosunk_gyor_2017_1.html

A győri olimpiai érmek mellett számos magyar olimpikon is bemutatkozott, akik az EYOF-ot népszerűsítik, emellett azt is megtudtuk, hogy a The Biebers írja a hazai rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos dalát.

 

 

Az EYOF arcai Pars Krisztián (atlétika), Karakas Hedvig (dzsúdó), Kammerer Zoltán (kajak), Borissza Johanna Kitti (kerékpár), Laklóth Anna (kosárlabda), Jakabos Zsuzsanna (úszás), Görbicz Anita (kézilabda), Kötél Zsanett (röplabda), Gálfi Dalma (tenisz), Berki Krisztián (torna) lesznek.

 

A közös bennük, hogy ők tízen a győri EYOF sportágainak kiválóságai a rendezvény felnőtt nagykövetei. Mellettük mind a tíz sportágat fiatalok, a jövő reménységei is népszerűsítik. Név szerint Lendvai Luca (atlétika), Mészáros Krisztofer (torna), Varga Bence (úszás), Szirony Dorina (kosárlabda), Sipőcz Richárd (dzsúdó), Pál Tamara (kézilabda), Farkasdi Ramóna (kajak-kenu), Kotormán Réka (röplabda), Valkusz Máté (tenisz), Füri Márton (kerékpár).  

 

Jakabos Zsuzsanna már az EYOF-kakas, Hugoo születésénél is jelen volt.  Az úszónő a Győrhöz fűződő érzéseiről is beszélt. „2013-ban költöztem Győrbe, azóta szinte hónapról hónapra tetten érhető a város fejlődése, különösen Sziget városrész, ahol az uszodánk is felépült. Nagyon szeretem a várost, sokszínű a színházi élet, a belváros pedig gyönyörű, az éttermek kiválóak és minden utcasarkon van fagyizó, nem véletlenül nem költöznék el innen semmi pénzért, van ugyanis amit nem lehet pénzért megvenni.”

 

A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán elmondta, nem volt kérdés, hogy vállalja-e a felkérést. „Az idén éppen húsz éve, hogy győri versenyző vagyok, ezért ez egy szép jubileumi megbízatás. Amúgy óriási dolognak tartom, hogy Győr a házigazdája annak az eseménynek, amelyen valóban a jövő nagy sportcsillagai lépnek színre.”

 

A fiatalok közül Mészáros Krisztofert, a GYAC ifjú tornászát kérdeztük, aki nagy megtiszteltetésnek és legalább akkora kihívásnak tartja, hogy szülővárosában rendezik az EYOF-ot. „8 éve tornázom, sok versenyen jártam már, de ekkora multi-sporteseményen még nem vehettem részt. Egy kicsit most az egész magyar tornát is képviselhetem és ez nagyon felemelő.

 

Az EYOF egy hete alatt 121 éremátadó ceremóniát bonyolítanak le a szervezők, ehhez – a tartalékokkal együtt - 915 érem készül, amiből 295 aranyérem, 295 ezüstérem és 325 bronzérem. Az egyedi vert érmek átmérője 70 milliméter, vastagsága 4.5 milliméter.

 

Az aranyérem 24 karátos arannyal, az ezüstérem ezüsttel futtatott, míg a bronzérmet fényes bronz színben kivitelezték. A győri cég által biztosított alkotásokat már az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) is jóváhagyta. Annak egyik oldalán – az előírásoknak megfelelően az EOC – EYOF logója, a másikon pedig a győri EYOF arculati elemei láthatóak.

 

"A zene lendületes, fiatalos és fülbemászó lesz.” – így jellemezte az EYOF most készülő hivatalos dalát Domanyik Eszter a városháza Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője.

 

„A fiatal generáció egyik kedvelt együttesét, a The Bieberst kértük fel a dal elkészítésére, amit így egy ismert hang, Puskás Peti énekel majd. A dalnak a magyar mellett angol változata is lesz, így a zeneszám kiválóan alkalmas lesz arra, hogy itthon és külföldön egyaránt népszerűsítsük vele az eseményt.” – tette hozzá.

 

Az előttünk álló időszakban számos izgalmas mérföldkőhöz érkezünk, hamarosan bemutatkoznak az esemény formaruhái, hivatalos szponzorai, április 25-én pedig a csapatvezetői értekezlet kezdődik, amelyen mind az ötven résztvevő ország képviselteti magát. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Hollandiából például az úszólegenda, Pieter van den Hoogenband várható. A május legfontosabb eseménye a római lánggyújtó és az azt követő győri lángfogadó ceremónia lesz.

 

Címlapfotó: kisalfold.hu

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Utoljára 2013 őszén tartottak városunkban teljes körű ebösszeírást, amikor valamennyi gazdinak regisztráltatnia kellett kutyáját. A jogszabályoknak megfelelően 2017 tavaszán ismét ebösszeírást végeznek Győrben.

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése alapján az eb tartási helye szerinti illetékes önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente ebösszeírást végez.

 

Az ebtartók által szolgáltatott adatokról az önkormányzat helyi elektronikus nyilvántartást vezet, ehhez pedig az eb tulajdonosának, illetve tartójának kötelessége a törvényben előírt adatokat szolgáltatni. Aki az adatszolgáltatási kötelezettségnek nem tesz eleget, az ebenként 30.000,- forint állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető. Az ebösszeírási időszakról és az adatszolgáltatás teljesítési módokról az önkormányzat a későbbiekben részletesen tájékoztatja a lakosságot.

 

CÍmlapfotó:kutyafajtak.hu

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

A győri önkormányzat pályázatot hirdetett a városban működő civil szervezetek, illetve az egyházak támogatására. Hasznos információk a részvételhez. Az egyházak támogatására szolgáló pályázati” keret 12 millió forint, amelyből a győri székhelyű vagy Győr közigazgatási területén működő egyházi szervezetek a közösség érdekében végzett, közcélú tevékenységét, valamint működési feltételeit támogatják.

 

Fontos, hogy az érvénytelenség elkerülése végett a beadás előtt egyeztessenek a városházán a pályázatot gondozó ügyintézővel, mert utólag már nincs lehetőség a hibák javítására. Az egyházi szervezetek a támogatást többek között beruházásokra, felújításra, karbantartásra, működéshez szükséges eszköz vásárlására, fejlesztésére, programok, rendezvények költségeire igényelhetik.

 

Információ a városháza Jogi és Önkormányzati Osztályán kérhető a 96/500-199-es számon, illetve a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen. A civil pályázatok esetében a Civil Információs Centrum (Sipos Szilvia 06/96/512-539, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) cic.kva.hu nyújt segítséget.

 

A márciusi közgyűlés a Győrben működő, korábban az önkormányzat, jelenleg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz, a Győri Műszaki Szakképzési Centrumhoz és a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrumhoz tartozó köznevelési intézmények szakmai programjainak támogatására is kiírta pályázatát. Mindhárom pályázat esetében a kiírások és a benyújtandó adatlapok az onkormanyzat.gyor.hu pályázatok-felhívások menüpontjából tölthetők le.

 

Címlapfotó: gyor.egyhazmegye.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Győr közgyűlése javaslattételi felhívást tesz közzé Városrész Szolgálatáért díjak 2017. évi adományozására: Adyváros, Bácsa, Belváros, Gyárváros, Gyirmót, Jancsifalu, Kismegyer, Likócs, Marcalváros, Ménfőcsanak, Nádorváros, Pinnyéd, Révfalu, Szabadhegy, Szentiván, Sziget és Újváros városrészekben.

 

Kissé belterjes lesz, mert a díj adományozására javaslatot tehet: Győr város Közgyűlésében mandátummal rendelkező önkormányzati képviselő, párt győri szervezete, azon civil szervezet, melynek székhelye vagy telephelye az adott városrész területén található, valamint azon önkormányzati intézmény, melynek székhelye vagy telephelye az adott városrész területén található.

 

Az állampolgároknak ezek szerint nem számít a véleménye!

 

„Városrész Szolgálatáért” díj adományozható: azon személynek, vagy szervezetnek, aki vagy amely az adott városrész fejlődéséért, a városrész közösségéért önkéntesen, anyagi ellentételezés nélkül végzett munkájával, fáradozásával az Önkormányzat elismerését és megbecsülését vívja ki.

 

A „Városrész Szolgálatáért” díj adományozására vonatkozó javaslatnak tartalmaznia kell: az elismerésre javasolt nevét vagy megnevezését, születési vagy alapítási helyét és idejét, lakcímét vagy székhelyét, foglalkozását vagy tevékenységi körét, az elismerésre javasolt életútjának, munkásságának, teljesítményének, tevékenységének ismertetését, valamint az elismerés megjelölését és részletes indokolását.

 

A döntés során csak a fentieket tartalmazó javaslat vehető figyelembe.

 

Címlapfotó: mapio.net

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

 

Május 24-én valószínűleg a péri reptérre érkezik az olimpiai láng, onnan pedig öt hetes lángfutás keretében az ország nagyon sok településére elviszik.

 

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra Európa 50 országából 3600 sportoló és sportszakmai kísérőik érkeznek. Tíz sportágban mérik össze tehetségüket a 14 és 18 év közötti fiatalok.

 

Hat egyéni és három csapatsportban összesen 760 érem talál gazdára, s 461 bíró vezeti az összecsapásokat. Létszámát, szervezettségét tekintve a rendezvény egy téli olimpiához hasonló nagyságrendű.

 

A magyar kormány eddig több mint 20 milliárd forinttal támogatta a győri esemény infrastruktúrájának megteremtését.

 

Május 31-e fontos dátum az ifjúsági olimpia szempontjából. Ekkor lesz a műszaki átadása ugyanis a Radnóti utcai sporttelepnek, mely egy tataihoz hasonló edzőközpont lehetőségét vetíti előre.

 

Ugyancsak május végére készül el a felújított és egy korszerű új szárnnyal kiegészített egyetemi kollégiumot, mely az egyes számú olimpiai központként szolgál, összesen 2 ezer versenyzőt tudnak ott elhelyezni. A volt olajgyár helyén pedig magántőkéből valósul meg 201 különböző nagyságú lakás, 212 parkolóhellyel. A lakásokat az olimpia után a befektetők értékesítik.


Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebook-on? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

More Articles ...

Page 1 of 4