Győzött a Vásárhelyi Kosársuli a Győr ellen az NBI B csoportos bajnokság felsőházi rájátszásában. Vas Péterék ezzel kiegyenlítettek a két győzelemig tartó párharcban, ami azt is jelenti egyben, hogy május 21-én vasárnap a győriek otthonában dőlhet el, hogy melyik gárda játszhat majd az 5. helyért.

 

Ragyogóan kezdtek a hazaiak, akik rögtön két hármassal nyitottak. A meccsen 28 pontig jutó Szabó és Kelemen volt leginkább elemében. Azért a győriek sem tétlenkedtek, és 17-18-nál átvették a vezetést. Csaplár-Nagy edző jól rotálta legénységét, akik egyre jobban erőre kaptak, de ez csak arra volt elég, hogy a negyed végére soványka, egy pontos előnyre tegyenek szert. Vas fordulatból dobott középtávolija nyitotta a második periódust - számolt be a promenad.hu

 

Már a találkozó elejétől látszott, hogy a Vásárhely nagyon készült a visszavágóra. A Győr nem nagyon találta az ellenszert a Kosársuli játékára, egészen a 6. percig, amikor Kovács és Gombás trojkájával egalizáltak. Ezután azonban felpörögtek a kék-sárgák: Pavlovic és a védekezésben nagyot brusztoló Varga vezetésével 52-42-ra léptek meg a nagyszünetre.

 

Utasi Gábor fiai megint meg tudtak újulni: kézről-kézre járatták a labdát, ami Vasnál kötött ki, aki hármassal koronázta meg a támadást, aminél rajzolni sem lehetett volna szebbet. (67-53) Itt még nem volt megállás, a széteső győriek nem voltak képesek tempót váltani, és hamarosan 23 ponttal mentek el a kreatívan és pörgősen játszó Szabó Péterék.

 

Vas Péter „nem bírt” magával dobást is alig hagyott ki. Olyannyira jól ment neki, hogy már huszonnegyedik pontját is feljegyezhette a zárójátékrész derekán, ráadásul ez volt a Csongrád megyeiek 100. pontja. Innen már csak az volt a kérdés, hogy mekkora lesz a különbség a végén. A hazaiaknak ez már csak azért is presztízskérdés volt, mert Győrben 27 ponttal maradtak alul. A végeredmény: Vásárhelyi Kosársuli - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 120-84.

 

Címlapfotó: allevents.in

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Több meglepetést is hozott a kajak-kenusok Szegeden zajló, idénynyitó, úgynevezett rangsoroló viadalának második, szombati napja. A délelőtti fináléban, a férfiak K-2 1000 méteres versenyében a fiatal Doba Alfréd Richárd, Gacsal Ákos duó nyert, minimális különbséggel megelőzve a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánt, és versenyzőtársát, Bárdfalvi Márkot.

 

A Béke Kornél, Mozgi Milán kettős élete első felnőtt versenyén a harmadik helyet szerezte meg.A férfi kajak párosok döntőjéhez hasonlóan nagy csatát hozott a női kenusok 200 méteres fináléja is, ebben Devecseriné Takács Kincső mindössze egy századdal előzte meg győri klubtársát, Balla Virágot.

 

A női kajak kettesek 500 méteres fináléjában az ifjúsági korosztályból idén kilépő Racskó Fruzsina, Sólyom Dóra duó lett az első - a páros tagjai egész héten érettségiztek. Bár a rajtlistán még szerepelt a két olimpiai bajnok, Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina párosa is, Szabó betegsége miatt ez az egység nem tudott elindulni a döntőben.

 

A férfi C-2 1000 méter fináléjában új párosokkal ismerkedhettek a nézők, s - a magyar szövetség hírlevelének beszámolója szerint - igazi presztízscsatát hozott a Vasbányai Henrik, Varga Dávid, valamint a Korisánszky Dávid, Mike Róbert duó összecsapása. A két egység megszökött a mezőnytől, s a finist Vasbányaiék bírták jobban. Mike és Vasbányai korábban évekig egy hajóban versenyzett, világ- és Európa-bajnokságot is nyertek együtt, a tavalyi, riói olimpián elért negyedik hely után azonban szétváltak az útjaik.

 

Női C-2 200 méteren Molnár Rebeka és Bónyai Regina párosa diadalmaskodott, miután Devecseriné Takács Kincső és Balla Virág párosát könnyebb hajó miatt kizárták a versenyből. K-2 200 méteren Szabó Ágnes és Hagymási Réka párosa volt a leggyorsabb, míg a férfiak K-2 500 méteres versenyében a 2011-es szegedi világbajnokság aranyérmese, Tóth Dávid és Kulifai Tamás szerezte meg a győzelmet. Hüttner Csaba szövetségi kapitány a Maty-éri viadal után hirdet csapatot a május 25. és 28. között sorra kerülő világkupára, amelynek ugyancsak Szeged ad majd otthont.

 

K-2 500 m:

1. Tóth Dávid, Kulifai Tamás (UTE) 1:30.817 p   

2. Ilyés Róbert, Hufnágel Tibor (BHSE) 1:30.837   

3. Tótka Sándor, Nádas Bence (UTE, Démász Szeged) 1:30.927  

  

K-2 1000 m:

1. Gacsal Ákos, Doba Richárd Alfréd (Graboplast Győr, UTE) 3:24.707 p

2. Kammerer Zoltán, Bárdfalvi Márk (Graboplast Győr, Vasas) 3:26.282  

3. Mozgi Milán, Béke Kornél (Graboplast Győr, Tiszaújvárosi KKSE) 3:26.651  

  

C-2 1000 m:

1. Varga Dávid, Vasbányai Henrik (Graboplast Győr, KSI SE) 3:37.590   

2. Mike Róbert, Korisánszky Dávid (KSI SE) 3:38.950  

3. Dóri Bence Balázs, Lelovics Dávid (UTE) 3:42.915

 

   nők:

   -----

   C-1 200 m:

1. Devecseriné Takács Kincső (Graboplast Győr) 48.667 mp

2. Balla Virág (Graboplast Győr) 48.677   

3. Lakatos Zsanett (UTE) 49.297  

   

C-2 200 m:

1. Molnár Rebeka, Bonyai Regina (Lágymányos, Baja) 49.598   

2. Kaszás Klaudia Kata, Kisbán Zsófia (MTK, Lágymányos) 50.348  

3. Sztolyka Rita, Baló Gabriella (KSI SE) 55.878

   

K-2 200 m:

1. Hagymási Réka, Szabó Ágnes Viktória (BHSE, KSI SE) 38.248   

2. Malcsiner Eszter, Kiss Blanka (UTE) 38.943   

3. Lucz Noémi, Szénási Zsófia (UTE) 39.048  

     

K-2 500 m:

1. Sólyom Dóra, Racskó Fruzsina Lilla (MTK, KSI SE) 1:43.830 p   

2. Lucz Dóra, Nagy Flóra (UTE, Csepeli KKE) 1:44.245   

3. Lucz N., Szénási 1:44.385   

 

A vasárnapi zárónapon 9 órától zajlanak majd az elő- és középfutamok, a döntőkre pedig - egy délelőtti finálé kivételével - 15 órától kerül sor.

 

Címlapfotó:sportfaktor.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Nagy az érdeklődés a július 23-29. között rendezendő győri EYOF jegyei iránt. A Radnóti utcai Olimpiai Parkban rendezik a szertorna versenyeit. A 812 nézőt befogadó új csarnokba már mind az öt versenynapra minden jegy elkelt.

A magyar tornászok Budapesten és Tatán készülnek a viadalra.

 

A fiúkeret öt főből áll, míg a lányoknál még 11-en versengenek a 3 indulói helyért. A lányok május 13-án, a fiúk június 3-án adnak számot felkészültségükről a Tornacsarnokban.

 

A fiúk mezőnyében 30 ország nevezett teljes 3 fős csapattal az EYOF-ra, további 3 ország indul egyéni versenyzőkkel. Az egyéni selejtezőket július 25-én rendezik három csoportban.

 

Ezen a napon hirdetnek bajnokot a csapatversenyben. A lányok mezőnyében 32 nemzet indul teljes csapattal és 6 nemzet egyéni résztvevői küzdenek. Az egyéni selejtezők és a csapat döntő július 26-án lesz.

 

Mindkét nem egyéni összetett fináléját 27.-én rendezik. A hat fiú és négy lány szerdöntőben 28 és 29-én hirdetnek bajnokot. A Radnóti utcai tornacsarnokot és a közvetlen mellette elkészűlő melegítő csarnokot a tervek szerint május végén adják át.

 

Címlapfotó: olimpia.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Hullámhegyek és hullámvölgyek váltakoztak az idény során, de ez a csapat mindig bizonyította az erejét, és amikor kellett összekapta magát - értékelte a női kézilabda Bajnokok Ligája-szezont a győztes Győri Audi ETO KC klubelnöke.

 

Bartha Csaba emlékeztetett arra, hogy idegenbeli sikerek után, a címvédő CSM Bucuresti romániai legyőzését követően jelentette be a világklasszis beállós, Heidi Löke október végén, hogy gyereket vár, ami nehéz feladat elé állította a klubvezetést.

 

"Akkor azt mondtam, és most is tartom, hogy ha őt akarja valaki pótolni, akkor férfit kell igazolnia" - ismételte meg, megemlítve még a negatívumok között az idegenbeli negyeddöntős metzi vereséget, illetve azt, hogy menet közben - október elején - a vezetőedző, Ambros Martín román szövetségi kapitány is lett.

 

Bartha Csaba elismerte, hogy egy ilyen szerepvállalásnak egy klubvezető nem örül, de - utalt rá - a korábban kötött szerződés alapján nem volt ütőkártya a kezükben, hogy ezt megakadályozzák.

"Utólag azt gondolom, hogy ő nagyon-nagyon céltudatos ember, rendkívül sokat dolgozik, és talán még inkább motiválta, hogy bizonyítson a győri szurkolóknak, hogy meg tudja állni a helyét két fronton is" - tette hozzá.

 

A Bajnokok Ligája megnyeréséig nagyon hosszú folyamat vezet el, az első és második csoportkörben és a kieséses mérkőzéseken is jól kell teljesíteni - mondta." 26-26-os állásnál, a rendes játékidő utolsó 50 másodpercének kezdetén azt mondtam, na, ezt modellezze valaki előre, hogy ilyenkor mit kell csinálni, mi a jó döntés, mi a megfelelő figura" - idézte fel a hosszabbítás előtti, kiélezett pillanatokat.

 

Bartha Csaba megemlítette, hogy nagyon sok munka van ebben a sikerben, a stáb nap mint nap azon fáradozik, hogy a csapatnak mindene meglegyen. Kiemelte a szurkolók támogatását, akik közül sokan idegenbe is elkísérik a kedvenceket, és a hétvégén a Papp László Arénában is rengetegen biztatták az együttest.

 

Külön kiemelte, hogy "csodálatos fogadtatásban" részesültek Győrben, amikor éjfél után hazaértek.A Győri Audi ETO KC a budapesti Final Four szombati elődöntőjében 26-20-ra verte a montenegrói Buducnost Podgoricát, majd a vasárnapi fináléban hosszabbítás után 31-30-ra a macedón Vardar Szkopjét, így története során harmadszor nyerte meg a BL-t.

 

Címlapfotó:olimpia.huírjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

 

A Graboplast Győr versenyzői pénteken két győzelmet is arattak a kajak-kenusok idénynyitó, rangsoroló viadalának első napján a szegedi Maty-éren.A férfi kajak egyesek 200 méteres számában az a Horváth Bence nyert, aki doppinggyanú miatt nem utazhatott a tavalyi riói olimpiára, később azonban a szövetség fegyelmi bizottsága felmentette.

 

A női kenu egyesek 500 méteres számában szintén győri versenyző, Balla Virág lett az első.A férfiaknál 1000 méteren kajakban az olimpikon Kopasz Bálint, kenuban a 2008-as pekingi játékokon párosban bronzérmes Kiss Tamás győzött.

 

A nők 500 méteres egyes versenyét a vasasos Takács Tamara nyerte klubtársa, Vad Ninetta előtt. A Maty-éri viadalnak tétje is van, Hüttner Csaba szövetségi kapitány ugyanis ezután hirdet csapatot a május 25. és 28. között rendezendő világkupára, amelynek ugyancsak Szeged ad majd otthont.

 

Címlapfotó:forrasradio.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Szombaton 18 órakor hazai környezetben vágna vissza a két héttel ezelőtti, igencsak sima vereségért a Vásárhelyi Kosársuli az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-nak. Az NBI B csoportos bajnokság felsőházában harcoló kék-sárgáknak mindenképpen győzniük kell, ha versenyben akarnak maradni az 5. hely megszerzéséért.

 

A találkozó emiatt igencsak izgalmasnak ígérkezik. A győriek legutóbb igencsak lehengerlő produkciót mutattak be hazai pályán: gyakorlatilag már a félidőre eldőlt, hogy ki örül a végén- írta a promenad.hu

 

Öt játékos is 10 pont fölött dobott, ketten pedig csak épp hogy elmaradtak ettől a teljesítménytől. Leginkább Puszta, Nárai, Baruta és Kovács ficánkolt. Az utolsó periódusban pedig már annak is örülhetett Csaplár-Nagy Ervin, hogy magabiztos vezetésük tudatában az összes játékosukat pályára küldhette.

 

Az ő semlegesítésükre valami új dolgot kell kitalálnia a vásárhelyieknek, akiknek eddig nem igazán jött ki a lépés a playoff-ban. A bivalyerős Veszprém ellen nem igazán volt esélyük a győzelemre, a Győr otthonában azonban némiképp meglepetés volt a méretes zakó. Ennek ellenére nem kell félteni Utasi Gábor fiait, akik az idényben már többször bizonyították, hogy vert helyzetből is talpra tudnak állni.

 

A vezetőedző szerint most is erre készülnek, az egyenlítés után pedig ismét minden nyitott lesz. Igaz ahhoz, hogy a következő körben az 5. helyért küzdhessenek, a Rába-parti városban kell kiizzadniuk a továbblépést.

 

A Kosársuli–Győr rangadót tehát 2017. május 13-án szombaton 18 órakor rendezik a Hódtói Sportcsarnokban, ahová a belépés az MMBF Földgáztároló Zrt. jóvoltából továbbra is ingyenes.

 

Címlapfotó: espn.com

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Tavalyi címét megvédve a győri Széchenyi István Egyetem csapata nyerte az evezősnyolcasok versenyét a budapesti Dunai Regattán, melyet ötödik alkalommal rendezett meg az Antall József Tudásközpont (AJTK).

 

A második helyen a Hannoveri Egyetem, a harmadikon pedig a Budapesti Corvinus Egyetem hajója futott be - a szervezők tájékoztatása szerint. A mezőnyben a hazaiakon kívül két külföldi felsőoktatási intézmény - a hannoveri mellett a maastrichti - csapata volt ott.

 

Az amatőr sárkányhajós futamokon 18 egyetemi hajó vett részt, és itt sem történt változás a tavalyihoz képest: a Testnevelési Egyetem sárkányhajója megvédte bajnoki címét. A második helyezett a Pécsi Tudományi Egyetem csapata, a harmadik pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemé lett.

 

"Teljesült a vágyunk, hogy a főváros szívében nyissuk meg a fesztiválszezont, és egy napra közösségi térré alakítsuk a Dunát és a rakpartot" - idézte a szervezők közleménye Gorácz Anikót, az AJTK arculat és kommunikáció irodájának vezetőjét.

Basa Balázs, a regatta projektvezetője kiemelkedően sikeresnek értékelte az idei rendezvényt.

 

"A jubileumi ötödik Dunai Regattán megháromszorozódott az első eseményhez képest a résztvevő egyetemek száma, idén 18 magyar és 2 külföldi egyetem állt rajthoz, így több mint 500 egyetemista versenyzett. A látogatószám is jelentősen növekedett az előző évekhez képest; az egész napos rendezvényen közel 28 000 ember fordult meg" - összegzett.

 

Címlapfotó: mti.hu-Balogh Zoltán

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

More Articles ...