BORKAI LŐ: MELLÉ!

Szerkesztőségi vélemény
Eszközök
Megjelenés

Mint azt már az Index és a 444.hu is megírta: a kormányfőnek nem tetszett sportolóink szereplése a riói olimpián, plusz a Magyar Olimpiai Bizottság sem bizonyult hatékonynak. A konzekvencia levonása után Orbán lépett is egy erőset, a zakózsebből hétfőn előkerült egy tervezet, amely teljesen átszabná a sportfinanszírozást.

Hiába beszélt a MOB sikeres riói szereplésről, az Index cikkéből is kiderül, Orbán már a helyszínen elmondta a véleményét Borkai Zsolt elnöknek. Nem látta az erős központi vezetés jeleit sem az élsportban, sem a többi tagozatban, kevesellte az igazolt sportolók létszámát, és azt, hogy az elmúlt években nem kezdett el annyi ember sportolni, mint azt a Főnök szerette volna.

’Borkai hiába adott interjúkat, hogy a lehető legjobb a kapcsolata a miniszterelnökkel, lehet, hogy már a végén ő sem hitte el magának, amit mond. Ugyanis tudnia kellett, hogy ilyen kritika után csak a feketeleves jöhet. Akire egyszer az államfő összevonja a szemöldökét…

A javaslat szerint a MOB tekintélye és pénzosztó szerepe egy lendületes tollvonással megszűnik, a sportot irányító államtitkárságé pedig megerősödik. Most mások bizonyíthatnak, aztán ha nekik se megy, újabb és újabb kegyencek jöhetnek.

’A MOB sporttörvényben megfogalmazott feladatait a kormány visszavette, és visszaadta Balogh Zoltán EMMI-jének.

A kormány már régebben szembesült azzal, hogy nem igazán jó üzenet, miközben a sport stratégiai ágazat, annak egyik legfontosabb vezetője elsősorban Győr polgármestere, és csak társadalmi munkában vezeti a testületet. Eközben sokszor a miniszter és az államtitkár nem tudott vele egyeztetni.”- írja az Index.

Egy győri városháza közeli forrásunk úgy fogalmazott: a „polgármesterre kiadták a kilövési engedélyt.” Ez ugyan kicsit túlzásnak tűnik, de a magyar politikai állapotokra való tekintettel nem lennénk meglepve, ha Borkai eltűnne a közéleti palettáról, és még a polgármestersége is veszélybe kerülne a jövőben.