SÚLYOS KÖRNYZETKÁROSÍTÁS GYŐRBEN

helyi abszurd
Eszközök
Megjelenés

Elvetemült öko-partizánok támadtak az éjszaka!

A győri polgárok arra ébredtek hétfőn reggel, hogy a lerombolt Petőfi Ifjúsági Ház helyén ismeretlen garázda elemek vadgesztenyefa csemetéket ültettek az éjszaka leple alatt.

 

 

 

Szakértőnk szerint, a facsemeték minden bizonnyal arra a történeti pillanatra emlékeztetnek, amikor az Ifjúsági Ház építésekor a legendás tervező úgy mentett meg egy fát, hogy köré tervezte az egész épületet, és a fa a belső udvarban élhetett tovább. A fa 2015-ben egy internetes szavazáson elnyerte az Év Hős Fája címet.

 

‘Mint ismeretes, az önkormányzat 2015 tavaszán a városlakók tiltakozása ellenére az épület lebontása mellett döntött, ami nemrég meg is történt. Sajnos a Petőfi Ifjúsági Ház bontásakor a Hős Fát is kíméletlenül legyilkolták, az épület helyére pedig parkolóházat fognak építeni Borkaiék.

 

Sejtésünk szerint az öko-partizánok ez ellen tiltakoznak sajátos módon. De kérdezősködtünk a környező házakban lakóktól is. Hátha láttak valamit?

 

 

 

 

Az egyik lakó állítja, ő  az éjjeli órákban magát a polgármestert látta a környéken ásóval és facsemetével a kezében bóklászni. Elképzelhető, hogy lebontás miatt érzett lelkifurdalás miatt szánta el magát a cselekedetre?

 

Kíváncsian várjuk hogy a városi trenddel, a város fáinak szisztematikus kiírtásával szenbemenő akció milyen reakciót vált ki az önkormányzatból.

És vajon mi lesz a sorsa ezeknek az ártatlan facsemetéknek?

 

Kedveljen minket a Facebook-on!