Egy győri sofőr a Tátika utcában megmutatta, hogy hogyan is kell  két keréken parkolni. Erről a kép tanúskodik. A suzukist, aki információk szerint részegen állt két kerékre egy Honda tolta maga előtt.

 

Nagy valószínűséggel ittasan a forgalomba merészkedő sofőrünk ameddig lehetett maga előtt tolta a Jazzt, majd mikor már nem ment tovább, felment a jobb elsővel a hátuljára, majd az oldalára, ott megállt kiszállt a kocsiból (ki esett) megnézte, hogy áll a dolog, aztán visszamászott a kocsiba és tovább folytatta különös vezetési stílusát -írja a vezess.hu.

 

Címlapfotó:vezess.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Győr polgármestere kemény vereséget szenvedett Kulcsár Krisztiántól, így leköszönt a MOB éléről.

 

"Látom a feladataimat, úgy Győrben, mint a sportban. Gondolok itt most elsősorban a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, aminek Győr lesz a házigazdája. A MOB-elnöki tisztségem megszűnt ugyan, és napi kapcsolatom sem lesz a szervezettel, de a sportot és az olimpiát továbbra is népszerűsíteni fogom."-nyilatkozta Borkai Zsolt, akinek szavaiból kivehető, hogy azért eléggé padlóra küldték.

 

’Nem is baj, mert a nagy vereség némi alázatra is nevel. Azt nem tudjuk, hogy örüljünk vagy sem, hogy a polgármester ilyen határozottan látja feladatait városunkban, mert eddig nem sok jó sült ki belőle. Mondjuk eddig alig látta.  Mindenesetre most koncentrálhat teljes erővel a város dolgaira, reméljük, velünk, győriekkel is szóba áll majd.

Ahhoz nem kellett nagy jósnak lenni, hogy megmondjuk nem Borkai Zsolt lesz a MOB elnöke, ugyanis tavaly megrendült a kormányfő bizalma a politikusban, és tudjuk, hogy az mit jelent. És ha ezen a vonalon továbbmegyünk, láthatjuk a polgármesteri széke is veszélyben van már jó ideje.

 

Ráadásul eltűnt a EYOF-csirke is a térről. Lehet, hogy Borkai bosszúból magával vitte?

Kézcsókom Julika! A főnök itt van?

Maga az Jóska? A főnök a Nagy Embernél van a tornyos házban.

Ajaj, pedig sürgős lenne, mer’ baj van!

Jóska, maga mindig ijesztget bennünket! Mondja, mi a baj, aztán majd mondom a főnöknek, ha visszajött.

Hát jól van, maga tudja Julika! Na, itt az a baj, hogy levágtuk a füvet. Tudja az Ifjúsági ház helyén. Aztán van itt három fa!

 

 

Miféle fa Józsi? Hiszen ott csak egy fa volt, azt is maga vágta ki tavaly, amikor az ifjúsági házat összedöntöttük.  Szóval miféle fa?

Hát nem tudom, de itt van három facsemete, egész helyesek. Vadgesztenyék. Aztán szépen hajtanak meg virágoznak is. Tényleg szépek. Körbe is kaszáltuk őket, ahogy kell. Meg van rajtuk egy szalag és az van ráírva, hogy én is győri vagyok.

 

 

Na, ne bolondozzon velem Józsi! Nem szólok a főnöknek, de nem kellene pálinkával kezdeni a napot, mert

ez lesz belőle! Nincs ott semmiféle fa Józsi, hogy lenne?

Hát pedig Julika, van itt három is! Mondom, még virágoznak is, vadgesztenyék.  

Józsi, jobb, ha erről nem szólunk a főnöknek, tudja milyen, amikor ideges…vágja ki őket, aztán már nincsenek is!

Julika, ne haragudjon, de én ezeket nem bántom! Mondom, nagyon szépek! Na, meg a Béla azt mondja, hogy ősszel olvasta valahol a neten, hogy ezeket a Borkai ültette éjszaka suttyomban. Mer’hogy lelkiismeret furdalása volt a kivágott fa miatt, ami ott volt az Ifjúsági ház közepin.

Józsi, bolondok maguk! Még hogy Borkainak lelkiismeret furdalása?

Julika, pedig igaz lehet, a kommentelők is írták a Béla szerint, hogy látták a Borkait osonni a sötétbe ásóval meg csákánnyal. Szerintem csak meg kéne hagyni ezeket! Meg én biztos nem fogom bántani őket, meg a Béla sem.

 Jól van Jóska, akkor hagyják őket. Szólok a főnöknek! De nagy botrány lesz az biztos, éppen most kaptuk meg az engedélyt a parkolóház építésre. Nemsokára kezdjük a munkát! Ez a három fa meg ott vigyorog!  Ezeket is ki kell vágni!  Aztán a másik miatt is mekkora tiltakozás volt. Na, majd a főnökök kitalálnak valamit! Menjenek dolgozni, ez már nem a maguk dolga!

Köszönöm Julika! De jó, hogy csak maga volt bent, a főnök lekiabálta volna a fejemet. Meg mondom, tényleg szépek ezek a fák….de, hogy kerültek oda? Még hogy Borkainak lelkiismeret furdalása? Tényleg bolond ez a Béla!  

F.J.

Fotók: Rácz János

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Attól, hogy paranoiás vagyok, még elkaphatnak jutott eszembe a vicc, ami annyira nem is vicces, ellenben szépen leképezi a világot, amiben élünk.

 

A 444.hu utánajárt és azt írja, hogy a nemzetei konzultációs weboldal egy Yandex nevű orosz cég kódját használja, amelyről 2011-ben kiderül, hogy az orosz titkosszolgálatnak továbbítanak adatokat.

 

Sőt, kiderítették, hogy a mostani Nemzeti Konzultáció személyes adatait is erre a szerverre küldik.

 

Szóval, ha valaki arra adja a fejét, hogy bejelentkezik a nemzeti konzultációs weboldalra, ami a személyes adatokat is kér tőle, majdnem biztos lehet benne, hogy az adatai az orosz szerverre vándorolnak.

 

És utána meg egyenesen a orosz titkosszolgálatnak?  Ezt most nem tudhatjuk, de azért nyugtalanító egy kicsit.

 

Pláne, ha minden adat a saját kormányunktól vándorol idegen kezekbe.

 

Címlapfotó: index.hu

 

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Mindig van lejjebb és nagy az Isten állatkertje, ebben az országban, amúgy is hatalmasra tárta kapuját.

 

Államosítani akarja a kormány az iskolai hulladékgyűjtést is, ez derül ki, egy Indexhez került törvénytervezetből. Először azt hittem, valami komédiában vagyok, de rá kellett jönnöm, ez egy véresen komoly tragikomédia, még ha képzavar is, amit írok.

 

Nehezen tudom elképzelni azt a reggelt, amikor felébred valami nagyon kreatív hatalmasság az országban, és a reggeli kávé közben rácsapa fejére, hogy hoppá, ott van a papírhulladék, arra is rá lehet tenni a mancsunkat!

 

Azért az már tényleg a vég, amikor még a hulladék-bizniszbe is be akar szállni a regnáló hatalom.

 

Az előterjesztésben ugyanis az van leírva, hogy a papírgyűjtést csak a kötelezően állami tulajdonban lévő közszolgáltatók végezhetnék.

 

Én már annál a szókapcsoltnál leakadtam, hogy kötelezően állami tulajdonban lévő, de ez legyen az én bajom.

 

Eddig úgy működött a dolog, hogy papírgyűjtés szervezhetett közszolgáltató, de magán tulajdonban lévő hulladékkezelő is. Ezek megállapodtak az iskolával, és ami a lényeg a befolyt összeg egy része az iskoláknak ment, amiből támogathatták programjaikat, szervezhettek kirándulást, ilyenek. Ha ebből a tervezetből törvény lesz, akkor az iskolák nem kapnak semmit, minden lóvét az állam szippant fel. Ami azért túlmegy a pofátlanság határán.

 

De ha ennyire akarják a hulladékot, én szívesen elindítanám, ha ezt megszavazzák a szemetes kocsikat és a szippantós kocsikat a parlament felé, rakják le a tartalmukat ott.

 

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Balhé volt tegnap a nemzetbizottsági ülésen, mikor olyan kérdések hangoztak el, hogy miért egy orosz céget bízott meg a kormány a magyar nemzeti konzultáció adatainak feldolgozásával, hogyan alakították ki a kapcsolatot a céggel, és valóban kihagyták-e az egészből a titkosszolgálatot.

 

Ahogy a kérdések elhangzottak Németh Szilárd és a jelenlévő Fideszes képviselők azonnal határozatképtelenné tették az ülést, pontosan azért, hogy senkinek ne kelljen válaszolnia a kényelmetlen kérdésekre.

 

Ettől nagyobb beismerő vallomás nem nagyon kell, hogy lássuk, tényleg nagy a susmus a háttérben, és több mint valószínű, hogy rengeteg magyar polgár adatai vándoroltak ki az oroszokhoz.

 

Csak az a kérdés, az oroszok mit kezdenek az adatokkal.

 

Címlapfotó: mno.hu

 

Az LMP győri csoportja és civilek ismét az Aranyparton tiltakoztak a pusztítás ellen. Azért itt, mert éppen itt az Aranypart II. területén látható együtt mindaz, ami az önkormányzat mentalitására annyira jellemző.

 

 

 

 

 

A nyáron megrendezésre kerülő egyhetes ifjúsági sportversenyekre hivatkozva sikerült elpusztítani a város nagyon kevés zöld területének egy értékes darabját. Ezen a területen a verseny miatt olyan munkákat végeznek, amelyeket utána szétvernek. A terv szerint itt majd sportpályák létesülnek a jövőben.

 

’Ebben az évben először is kivágták a szép, egészséges fák nagy többségét. Sok ezer győri polgár nem tudja pihenésre használni a területet az építkezés miatt. És ha Borkai terve valóban megvalósul, akkor később sem. Hiszen néhány száz sportoló fogja majd birtokba venni az épülő sportpályákat, kiszorítva innen örökre a kisgyermekeket, pihenni, napozni vágyó felnőtteket, időseket. Senki sem sajnálja a sportolóktól az új pályákat, de erre a célra számtalan más, kevésbé értékes terület is akad a városban.

 

A legpikánsabb az egész építkezésben az, hogy hivatalosan nem is építkezés. A helyszínen dolgozó munkairányító szerint ők csupán füvesítést végeznek. A terület, amely közterület, nincs lekerítve, nincs az építkezésre figyelmeztető tábla sem. Olyan pedig főleg nincs, hogy ki a beruházó, kivitelező, ki engedélyezte és mindez mennyibe kerül. Hiszen csak füvesítenek..dömperekkel, gréderekkel, kotrógépekkel. Ezért aztán civilek sétálgatnak a földkupacok, dolgozó munkagépek között….Vajon mikor lesz ebből tragédia?

 

 

 

 

 

És a Borkai fémjelezte Fideszes (és kussoló ellenzéki!) városvezetésnek nem csupán ez az egy bűne van. Az Aranypart jelkép lett! Jelképe mindannak , amit ez a városvezetés az elmúlt években elkövetett. Sorolnánk a teljesség igénye nélkül:

 

- Az Iparcsatorna partjának rendezése során az összes partmenti fa kiirtása

- A folyók városi szakaszának teljes lebetonozása, vályúvá silányítása. A folyóparti fák kivágása.

- A Dunakapu tér elcsúfítása, a város egy értékes építészeti emlékének tönkretétele.

- Megalomán sportlétesítmények építése:, Sportkomplexum az EYOF miatt 

- Szükséges létesítmények rossz helyen történő megvalósítása (új sportszoda)

 -Útépítések miatt erdők és zöldterületek megszüntetése. Pótlás elmaradása, vagy a várostól távoli területeken, a városlakók szempontjából használhatatlan helyen történő pótlása.

- A várost érő légszennyezés és az ebből fakadó megnövekedett számú rákos és légúti megbetegedések ellenére a szükséges mérő, szennyezés csökkentő és megelőző lépések teljes elhanyagolása. A városban élő vagy itt dolgozó közel 200.000 ember egészségének teljes semmibe vétele.

 

 

 

A felsorolás nem teljes..bárki tudná folytatni. 

 

 

 

Az LMP tagjai és a civilek számára különösen szomorú az, hogy a Fideszes városatyák mellett ülő ellenzéki önkormányzati képviselők sem szólaltak fel érdemben egyetlen alkalommal sem, hogy a fentieket elmondják. Ismét mi vagyunk kénytelenek ezt megtenni helyettük is.

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

More Articles ...